پودر هیدروکسید آلومینیوم
پودر هیدروکسید آلومینیوم (ATH) در کاربردهای متنوعی استفاده میشود. این پودر در مش بندی های مختلفی آماده شده و در صنایعی چون سنگهای کورین، مقره های سیلیکونی، رنگ و رزین، کامپوزیت، صنایع شیمیایی و … استفاده میشود. سنگ معدن بوکسیت اگرچه به عنوان غنیترین منبع از نظر محتوای عنصر آلومینیوم شناخته میشود، اما برخلاف بسیاری از نمکهای آلومینیوم، رنگ آن از نظر ظاهری سفید نیست و عموما به رنگ قهوه ای مایل به قرمز دیده میشود. بوکسیت به عنوان ماده اولیه استخراج هیدروکسید آلومینیوم از نظر فراوانی سومین کانی بر روی زمین است. با وجود گستردگی و فراوانی این ماده بر روی پوسته زمین، اما میزان خلوص آن در تمامی مناطق زمین یکسان نبوده و در بسیاری از نواحی، خلوص کم آن موجب میشود تا بهره برداری و استخراج فلز آلومینیوم از آن به صرفه نباشد. شاید با اتمام منابع با خلوص بالا در سالهای آتی، استخراج از منابع فعلی اقتصادی به نظر برسد.
بوکسیت برای اولین بار در سال 1821 توسط Les Bauxite در فرانسه یافت شد. این ماده معدنی عمدتا متشکل از مخلوط اکسیدهای آلومینیوم آبدار و اکسید آهن و تا حدودی سیلیس، تیتانیوم دی اکسید، کربنات کلسیم و … است.
با افزایش تقاضا برای تامین فلز آلومینیوم و سایر ترکیبات بر پایه عنصر آلومینیوم در سراسر جهان مدرن، استخراج بوکسیت در همه کشورهای صنعتی و در حال توسعه به عنوان یک اولویت محسوب میشود به طوری که امروزه در تمام قاره های جهان به جز قطب جنوب عملیات استخراج آن صورت میپذیرد. بزرگترین ذخایر بوکسیت در جهان در استرالیا، جامائیکا، برزیل و گینه وجود دارد. میزان ذخایر خاک بوکسیت با غلظت مناسب جهت استخراج هیدروکسید آلومینیوم و سایر ترکیبات وابسته در حدود 20 میلیون تن ارزیابی می شود، هر چند که تلاش هایی جهت کشف معادن جدید در مرکز و یا جنوب شرقی کشور صورت پذیرفته است. به طور عمده در استخراج هیدروکسید آلومینیوم از خاک بوکسیت از محلول هیدروکسید سدیم یا سود کاستیک استفاده می شود که عملیات انحلال ترکیبات آلومینیوم دار و حذف ناخالصی های غیر محلول و سپس عملیات کریستالیزاسیون هیدروکسید آلومینیوم در حوضچه های وسیعی صورت می پذیرد. دیاگرام زیر به صورت خلاصه نحوه استخراج هیدروکسید آلومینیوم را نشان میدهد.
هیدروکسید آلومینیوم استخراج شده، بسته به نوع کاربرد، نیاز است تا دارای اندازه ذرات مختلفی باشد. مثلا سایز ذرات هیدروکسید آلومینیوم که برای تولید سنگهای مصنوعی استفاده میشود با سایز ذراتی که برای تولید کامپاند سیم و کابل استفاده می شود متفاوت است. لذا لازم است تا فرآیند آسیاب به منظور میکرونیزه کردن هیدروکسید آلومینیوم صورت پذیرد.
به طور کلی آسياب كردن براي دستيابي به ذراتي با اندازه هاي ميكروني و همچنين براي موادي كه در مراحل بعدي توليد يا فروش بايد ابعاد ريز داشته باشند انجام مي پذيرد. آسیاب ها به طور کلی با بهره گیری از نیروهای فشار، سایش و ضربه برای کاهش اندازه ذرات بکار میروند. عمده ترین آسیاب هایی که مورد استفاده قرار می گیرند، آسیاب های استوانه ای و دوار هستند. بالمیل ها بطور گسترده به عنوان یکی از اصلی ترین انواع آسیاب های دوار مورد استفاده قرار می گیرند. آسیاب های بالمیل دارای دو نوع پیوسته و نا پیوسته عمل می کنند. آسياب هاي گلوله اي (بالميل) متشكل از يك استوانه بوده كه در برخي موارد طول آن تقريباً برابر قطرش است. داخل آنها گلوله هايي كروي وجود دارد كه نقش آنها ساييدن ذرات مواد است. گلوله هايي كه در آسياب ها به كار ميرود از مواد مقاوم در برابر سايش انتخاب ميشوند.
در بالميلهاي پيوسته، همانطور که از نام آن ها مشخص است مواد اوليه به طور مداوم از يك سمت وارد بالميل شده و پس از ساييده شد ،ن از طرف ديگر بالميل تخلیه مي شوند. از این جهت نيازي به متوقف كردن بالميل براي بارگيري و تخليه كردن مدوام آن نيست. در نقطه مقابل، طرز کار بالميلهاي ناپيوسته به اين صورت است كه مواد اوليه را به همراه گلوله ها به صورت يكجا و به اندازه حجم کاری بالميل درون آن بارگيري كرده و تا زمان معيني تحت سايش قرار ميدهند و سپس بالميل را متوقف كرده و مواد ساييده شده تخليه ميشوند.
سرعت چرخش دورانی آسياب بالمیل برعمل ريز كردن و همچنين میزان مصرف انرژي تأثير بسیاری دارد. سرعت چرخش بالمیل بايد به شکلی باشد كه در آن گلوله ها بتوانند به اندازه مشخصی بالا رفته و سپس در اثر نيروي وزن خود دوباره به سمت پايين روي يكديگر غلط خورده و يا سقوط كنند.
بالمیل ها به دو صورت خشک ساب و تر ساب می توانند آسیاب را انجام دهند. در شکل زیر مقایسه ای بین روش تر و خشک صورت گرفته است.
پس از عملیات آسیاب لازم است تا پودر تولید شده از نظر اندازه ذرات توسط کلاسیفایر چک شده و وارد سیلوی بسته بندی شود. بسته به دور آسیاب و سرعت گردش سپراتور، اندازه ذرات خروجی از بالمیل تعیین میشود. معمولا ریزترین ذرات هیدروکسید آلومینیوم (در حدود 1 میکرون) جهت تولید کامپاندهای سیم و کابل استفاده میشود. از ذرات درشت تر می توان در تهیه سایر کامپاندهای ضد حربق استفاده کرد و از ذرات نسبتا درشت در تولید سنگ های مصنوعی استفاده میشود.
شرکت کیمیا ابتکار پویش پارس با تهیه پودر هیدروکسید آلومینیوم با خلوص بالا و به صورت کاملا خشک و ریز دانه، افتخار دارد که بخش مهمی از نیاز صنایع تولیدکنندگان سیم و کابل، سنگهای مصنوعی، مقره سازی و … را برآورده سازد.
جهت دریافت اطلاعات فنی و اطلاع از قیمت محصول با ما در تماس باشید.